LÅT OSS TALA OM DÖDEN
– fakta, filosofi och samtalsmetodik

nytt datum kommer

De flesta av oss är inte vana att tala om döden. Men då och då kan vi inte undvika den. Det kan vara någon i vår närhet som drabbas av sjukdom eller död. Det kan vara på jobbet som ämnet kommer upp – en kollega,  en medarbetare, en elev,  en klient. Plötsligt sitter vi där och vet inte riktigt vad vi ska göra eller säga.  Den här dagen får du bekanta dig med döden på tre olika sätt och som ledsagar har du två personer som är vana vid att både möta död och tala om den – hospiceläkaren Richard Skröder och den existentielle samtalsledaren Ann Lagerström.

FÖRST FAKTA
Hur är det att dö?
Hur går det till på riktigt?
Hur känns det?
Richard Skröder vet, han möter döende människor varje dag i sitt arbete. Ta chansen och fråga vad du vill.

SEDAN FILOSOFI
Vad är det för mening med döden?
Hur kan jag förhålla mig till den?
Hur ser man på den inom olika traditioner?
Ann Lagerström talar ofta om döden i olika sammanhang, inte minst i de existentiella samtalsgrupper som hon leder. Här får du chansen att undersöka dina egna föreställningar.

OCH SEDAN SAMTALSMETODIK
Hur talar man om döden:
Med någon som är sjuk?
Men den som förlorat någon?
Med den som är rädd?
Richard talar med anhöriga och döende varje dag i sitt arbete. Ann är både privat och professionellt van vid djupa samtal om döden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

FAKTA

KURSINFORMATION
NÄR Datum kommer
VAR Hos why!, Rödabergsgatan 3, Stockholm vid S:t Eriksplan.
Hitta dit
KOSTNAD 1 500 kr exkl. moms, totalkostnad 1 875. Max 12 deltagare.

KURSLEDARE
Richard Skröder, en av Sveriges mest erfarna hospiceläkare verksam på Stockholms sjukhem.  Richard har också ett stort intresse för filosofi och religion.
Lyssna till Richard här i en dokumentär på Sveriges Radio.

Ann Lagerström, existentiell samtalsledare, van att tala och föreläsa om döden, insatt i dödens filosofi och teologi, och med djup personlig erfarenhet av sjukdom och död.

ANMÄLAN | INFO
Ann Lagerström
070 5562556
ann.lagerstrom(snabela)existentiellt.nu

PRAKTISKT TILLÄMPNING
Här lär du dig både fakta om döden, dödens filosofi och samtalsmetodik som du kan använda både i grupp och individuellt.
Efter dagen har du fått en grund som gör att du utan oro kan möta kolleger, medarbetare, klienter eller till exempel elever som behöver samtala om döden.

INGA FÖRKUNSKAPER krävs.

KURSEN PASSAR för dig som arbetar med människor.