ATT VARA MÄNNISKA |
Existentiell filosofi för den nyfikne
NÄSTA KURS start 10 april 2024

Är du också en sådan som gillar att fundera. En som tycker att livet ställer så många frågor men inte alltid ger några svar. En som är nyfiken på filosofi men inte haft tid att läsa en enda filosof och som längtar efter att tänka tillsammans med andra. Då är de här tre kvällarna något för dig.

Vi börjar med den spännande frågan: Vad är det att vara människa? Ja, vad innebär det egentligen att vara vid liv, att försöka leva med andra och tvingas fatta en massa val? Och så fortsätter vi: Vad menar vi när vi talar om ett gott liv? Vad är egentligen meningen med livet? Och så kanske vi snuddar vid det där märkliga faktumet att vi en gång ska dö. Hur påverkar det oss och finns det något bra med att livet är begränsat?

Du behöver inga förkunskaper, livserfarenhet räcker långt.

Vi utgår från existentiell filosofi – men närmar oss den via vardagen. Inga krångliga begrepp eller filosofer att lägga på minnet. Bara livets alla frågor – och en grupp människor som vill dela sin nyfikenhet och pröva sina svar. Det blir en del allvar och en massa skratt.

SAMTALSLEDARE ANN LAGERSTRÖM
”Jag brukar kalla mig för njutningsgrubblare eftersom livsfrågorna har följt mig sedan jag var liten. Och så har jag haft lyckan att ha ett yrkesliv där jag fått ägna mig åt att vrida och vända på frågan om vad det är att leva. Journalistik, skrivande, ledarskap har jag bland annat ägnat mig åt och de senaste tio åren arbetat som existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker. numera också fil. mag i praktisk kunskap och filosofisk praktiker.

VAD Att vara människa? Kortkurs i existentiell filosofi och människosyn
NÄR Onsdagar 10, 17, 24 april
TID 18.00–20.15
VAR Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, 113 59 Stockholm
FÖRKUNSKAPER Inga.
KOSTNAD 1 450 kr ink moms
KURSLITTERATUR Konsten att leva innerligt (Blue 2022) av Ann Lagerström och Ted Harris. (Kan köpas till förmånligt pris på plats.)
ANMÄL DIG HÄR

I SAMARBETET MED FOLKUNIVERSITETET

FOTO Chermiti Mohammed, Unsplashed enligt CC