OM DU VILL VETA MER

… om Ann Lagerström

EXISTENTIELL FILOSOFI OCH PSYKOLOGI
Föreläser och undervisar i existentiell psykologi och filosofi.
Arbetar som existentiell coach och existentiell samtalsledare.
Har gått Det existentiella samtalet, existentiell filosofi och psykologi, på Södertörns högskola (30 hp), SEPT Akademins  utbildning Existentiell terapi och vägledning (motsvarande 60 hp), är filosofie magister i Praktisk kunskap på Södertörns högskola med en uppsats om existentiella samtal (60 hp). Läst filosofihistoria 30p, Södertörns högskola. Läser nu filosofi B på Södertörns högskola. 
Har, tagit initiativet till att introducerat existentiell coaching i Sverige. Startade 2015, tillsammans med Elisabeth Serrander, den första utbildningen. Några år senare startade jag TALAOMLIVET, utbildning för den som vill leda existentiella samtalsgrupper. Suttit i styrelsen och varit vice ordförande för SEPT, Sällskapet för Existentiell Psykoterapi i 5 år. Ingår i valberedningen i Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis.
Utöver det har jag läst drama, pedagogik, idéhistoria och journalistprogrammet på Stockholms Universitet. Är också bland annat utbildad mindfullnessinstruktör, sociodramaledare och traditionell diplomerad coach.

FÖRELÄSNINGAR
Man skulle kunna säga att alla mina föreläsningar handlar om en sak – vad är det att vara människa. Oavsett om jag föreläser om det existentiella perspektivet. kreativitet eller ledarskap– eller kombinationer av ämnena – så handlar det om vad det är att vara människa. Det kan handla om mening, förändring, livsfilosofi, frihet, vilja, relationer … Hör av dig om du vill veta mer.

BÖCKER
Existentiell coaching, tillsammans med Elisabeth Serrander. (Studentlitteratur, 2019)
The Wiley World Handbook of Existential Therapy (Wiley, 2019)
Konsten att leva innerligt, tillsammans med Ted Harris. (Bonniers, 2008)
Knäck koden, en bok om dyslexi(JB, 2011, utgått)
Religiös profiler (Natur & Kultur, 1997, utgått)
M. fl.

LEDARSKAP
Arbetat som ledarskapskonsult sedan början av 90-talet. Startat konsultbolagen Mediamentorerna. Är rådgivare till chefredaktörer, VD:ar, filmproducenter, mellanchefer och ledningsgrupper.  Utbildat, handlett och coachat chefer på alla nivåer. Har hållit i olika former av workshops och seminarier i Sverige, Danmark, Finland, Ryssland, Sydafrika, Sri Lanka, Kina och Vietnam. 
Om ledarskap och existentiell coaching i tidningen Chef.

MEDVERKAT I SVERIGES RADIO & PODDAR
Om autenticitet, Tidningen Vi
Om att leva med corona, SR #klaracorona
Filosofi utanför akademien, SR Filosofiska rummet
Om integritet.
Om åldrande och död.
Om religion i vår tid, SR Människor och tro.
Om nåttismen, SR Människor och tro. 
Om att leva med corona, SR #klaracorona.

MEDIA
Varit chef för Idagsidan på SvD under många år där vi bevakade trender och utvecklingen inom bland annat psykologi, medicin, hjärnforskning.Startat och varit chefredaktör för det prisbelönta magasinet ViLÄSER, och gjort en serie magasin för Verbum, nominerad den också, båda projekten i samarbete med AD Carl-Anders Skoglund.

JOURNALIST
Frilansar för bland andra Modern PsykologiModern Filosofi,
Tidningen ViSpråktidningenTidningen ArkitektenAmos. Skriver om olika aspekter av mänskligt liv.
Här kan du läsa några av artiklarna.

NOMINERINGAR OCH PRISER
ViLäser vann Svenska Designpriset 2009.
Nominerad för magasinsprojekt för Verbum, Svenska Designpriset, 2015 tillsammans med Carl Skoglund.
Nominerad till Årets journalist 2016.

PROJEKTLEDARE• Initiativtagare och projektledare för Gud har 99 namn tillsammans med Görel Byström Janarv. • Projektledare för utbildningar och konferenser för journalister i Sverige, Kina, Vietnam, Sri Lanka, Sydafrika och Ryssland i samarbete med FOJO och Sida.
• Projektledare för Katedralen – fördjupning och utbildning för journalister, knuten till Stockholms domkyrka. Ingår i Svenska kyrkans projekt Dela tro. Dela liv
• Projektledare S:ta Katharinastitelsen.
• Startat och lett flera företag.

LITE ANNAT
Borgerlig begravningsofficiant.

MEDLEM I
Svenska PENFörfattarförbundet, FörfattarcentrumFilosofisk praxis.

KUNDER
Ersta, Mind, Sveriges Radio, Utrikesdepartementet, Stadsmissionen, Sveriges Television, Bokmässan, Natur & Kultur, Landstinget, ABF, Medborgarskolan, Svenska kyrkan, Verbum, MittMedia, Utbildningsradion, Sida, Tidningen Vi, Modern Filosofi, Modern Psykologi, Dagens nyheter, Hallpressen, Mind, Region Gävle, Region Jämtland, Senska Dagbladet, Lukasstiftelsen, Bonnier, Svenska Dagbladet, MittMedia, Landstinget m fl.

OM DU VILL DELA