OM DU
VILL
VETA MER

VEM
Journalist, ledarskapskonsult, författare, föreläsare, certifierad existentiell coach, mindfulnessinstruktör och samtalsledare.

FRÅGA
Vad är det att vara människa?

GÖR
Skriver böcker och journalistik, föreläser, utbildar,
handleder, coachar och håller i existentiella samtal i olika former.

KONTAKTAnn Lagerström
E-POST ann(snabela)existentiellt.nu
MOBIL 070 5562556
FACEBOOK Ann Lagerström
TWITTER @annlagerstrom • INSTAGRAM annlagerstrom

EXISTENTIELL FILOSOFI OCH PSYKOLOGI
Föreläser och undervisar i existentiell psykologi och filosofi. Arbetar som existentiell coach och existentiell samtalsledare. Har gått Det existentiella samtalet på Södertörns högskola, nästan klar med SEPT:s utbildning i existentiell terapi och vägledning och avslutade 2018 magisterprogrammet på Södertörn i Praktisk kunskap med en uppsats om existentiella samtal. Har, tillsammans Elisabeth Serrander,  introducerat existentiell coaching i Sverige och startade 2015 den första utbildningen. Vice ordförande i styrelsen för SEPT, Sällskapet för Existentiell Psykoterapi.

 

BÖCKER
Skärmbild_2013-09-30_14_58Författare till boken Konsten att leva innerligt i samarbete med Ted Harris. Det har sålt i över 30 000 ex och översatts till flera språk.

Har också skrivit boken Knäck koden, en hoppfull bok om dyslexi.
Och bidragit i flera andra böcker. Knäck_Koden_-_en_hoppfull_bok_om_dyslexi_-_Bok__9789163396687____Bokus_bokhandel

 

 

 

FÖRELÄSNINGAR
Man skulle kunna säga att alla mina föreläsningar handlar om en sak – vad är det att vara människa. Oavsett om jag föreläser om det existentiella perspektivet. kreativitet eller ledarskap– eller kombinationer av ämnena – så handlar det om hur vi människor förhåller oss till förändring. Hur kommer det sig att vi har så svårt att förändra vårt sätt att leva, våra relationer till varandra och situationen på arbetsplatsen? Vad är det som gör att vi låser oss fast i gamla mönster och hur kan vi öppna oss mot framtiden? Hör av dig om du vill veta mer.

LEDARSKAP
Arbetat som ledarskapskonsult sedan början av 90-talet. Startat konsultbolagen Mediamentorerna. Är rådgivare till chefredaktörer, VD:ar och ledningsgrupper, utbildar på alla nivåer, handleder och coachat chefer på alla nivåer, och har hållit i olika former av workshops och seminarier i Sverige, Danmark, Finland, Ryssland, Sydafrika, Sri Lanka, Kina och Vietnam. Kunder i urval Sveriges Radio, Sveriges Television, Bonnier, Schibstedt, MittMedia, Hallpressen, Landstinget, ABF, FOJO, Sida, Utbildningsradion, Gota media, Norrköpings tidningar, LO.

MAGASINMAKARE
Varit chef för Idagsidan på SvD under många år där vi bevakade trender och utvecklingen inom bland annat psykologi, medicin, hjärnforskning.

vilaser1Startat och varit chefredaktör för det prisbelönta magasinet ViLÄSER, och gjort en serie magasin för Verbum, båda projekten i samarbete med AD Carl-Anders Skoglund.

 

JOURNALIST
Modern_PsykologiFrilansar för bland andra Modern PsykologiModern FilosofiTidningen ViSpråktidningenTidningen ArkitektenAmos. Skriver om olika aspekter av mänskligt liv.
Här kan du läsa några av artiklarna.

 

NOMINERINGAR OCH PRISER
ViLäser vann Svenska Designpriset 2009.
Nominerad för magasinsprojekt för Verbum, Svenska Designpriset, 2015 tillsammans med Carl Skoglund.
Nominerad till Årets journalist 2016.

PROJEKTLEDARE
Initiativtagare och projektledare för Gud har 99 namn tillsammans med Görel Byström Janarv. Projektledare för utbildningar och konferenser i Kina, Vietnam, Sri Lanka, Ryssland i samarbete med FOJO och Sida.  Startat och lett flera företag.

LITE ANNAT
Utbildad dramapedagog, sociodramapedagog, mindfullnessinstruktör och traditionell coach. Borgerlig begravningsofficiant.

MEDLEM I
Svenska PENFörfattarförbundet, FörfattarcentrumFilosofisk praxis och är vice ordförande för  för Sällskapet för Existentiell Psykoterapi.

KUNDER
Sveriges Radio, Sveriges Television, Bokmässan, Natur & Kultur, Landstinget, ABF, Medborgarskolan, Svenska kyrkan, Verbum, MittMedia, Utbildningsradion, Sida, Tidningen Vi, Modern Filosofi, Modern Psykologi, Dagens nyheter, Hallpressen, Mind, Region Gävle, Region Jämtland, Senska Dagbladet,  m fl.

I MEDIA bl a.


Journalisten Chef om kreativitet på jobbet.
Journalisten inför starten av ViLÄser
J
ournalisten om Presstödsutredningen.
SvD 
om Konsten att leva innerligt.
Medievärlden om chefredaktörskapet för ViLäser