TIPS | Pröva en kreativ promenad i stan

De väljer en stadsdel, kanske en gata, och så bestämmer de sig för dagens viktiga fråga. Det kan vara vad som helst som just nu är oklart, otydligt. Sedan börjar de vandra. Försöker ta in allt som sker, låter det beröra dem oavsett om det är en människa, ett varumärke, ett ting, en stämning.
Frågan vibrerar, låter sig beröras, ibland förvandlas och berikas. Och så, då och då, dyker något som liknar ett svar, eller kanske mer en ny dimension upp, redo att levas.

Det kallas för Street Wisdom , och är en global rörelse av stadsvandrare som ensamma eller tillsammans med andra försöker hitta ett sätt att kreativt promenera.
Här på deras sajt kan du få inspiration, vittnesmål och tips. Och vill du så arrangerar de ibland lyssningspromenader. Det vill säga: Ledaren går på sin gata i sin stad någonstans i världen och du går hemma hos dig med hens röst i hörlurarna.

Hylla vardagen, det vanliga, allt det runt omkring dig som du väljer bort.Deras teori om vårt sätt att ta in, eller snarare inte ta in, vår närmaste omgivning närmar sig det som kallas för naturblindhet, vår förmåga att välja att uppfatta delar av verkligheten och hålla borta andra. Vardagen, det vanliga, där du brukar vara, innehåller mycket mer information än du tror. Öppna ögon och sinnen och ta del av den. Roligt, billigt, berikande helt enkelt.

FOTO: Samuel Foster, Unsplash enligt CC.

OM DU VILL DELA