EXISTENTIELLA SAMTAL | för dig som vill utforska ditt liv

Livet ställer ständigt frågor, det överraskar oss, förbryllar oss och ibland behöver man någon att dela sina tankar med.
Ett existentiellt samtal är inte terapi, det är inte behandling, utan ett filosofiskt utforskande av vad det är att vara människa i största allmänhet, och av vad det är att vara du, just nu.

De existentiella samtalen har sina rötter i den existentiella filosofin, bli inte stressad av de där två orden, de sammanfattar bara en grupp tänkare s0m ägnat sig åt att försöka förstå oss människor. Du vet, de där vanliga frågorna: Vem är den där jag kallar för jag? Vad är att leva? Vad är ett gott liv? Hur mycket frihet har jag? Vad är att vara i relation till andra … Allt det där vi lever varje dag.

I den existentiella filosofin är våra egna erfarenheter, våra egna tankar lika viktiga som filosofernas. Skillnaden är bara att de lagt ner lite mer tid på att utforska och fundera, och tack vare det kan vi ta hjälp av dem när vi vill vidga vår syn.

Så här går det till:
Du kommer till samtalet med en fråga, eller en tomhet, eller en längtan eller frågor om relationer, jobb, livsstil eller meningen med livet.

Jag som möter dig är inte psykoterapeut, jag är utbildad i existentiell filosofi, existentiell coaching och vägledning. Tillsammans utforskar vi din undran. Och det är du som är facit.
De existentiella perspektiven är bara förslag, ingen vet mer om dig än du själv.

Ibland kanske vi tar hjälp av en filosofs tankar (0m det är hjälpsamt), ibland är det livet mellan samtalen som är den största kunskapskällan, ibland kanske vi i vårt gemensamma utforskande hittar nya trådar att dra i. Kanske hjälper det dig att skriva, eller att läsa något, eller rita medan du talar. Allt beror på hur du utforskar bäst.

Välkommen
Om du är intresserad brukar jag börja med ett introsamtal på 30 minuter.
Om du inte fortsätter är det gratis. Vill du fortsätta fakturerar jag samtalet vid nästa samtalstillfälle.

Var
Döbelnsgatan 38a, nära Rådmansgatans tunnelbana.

Hur
Vi bestämmer tillsammans om du vill träffas en timme eller mer.

Kostnad
990:- kr i timmen.

Kontakt
Vill du veta mer hör gärna av dig.
Ann Lagerström, ann(snabel-a)lagerstrom.nu • 070 5562556

FOTO: annlagerstrom

OM DU VILL DELA