Ibland har jag svårt att sova och när jag vänt på mig tillräckligt många gånger stillar jag mig med en radiodokumentär. Just i natt blev det Med rymden som tröst med Nippe Olsson, ordförande i STAR, Stockholms amatörastronomer.

Han berättar om sorgen som nästan däckade honom och om hur han fann sitt eget sätt att  hitta tillbaka till förankringen i livet. Mörka nätter tog han en solstol och la sig ute på tomten och tittade rakt upp i mörkret. Lät sig helt enkelt omslutas, ingå i universums oändlighet. Gud, säger han i programmet, vet vi ingenting om. Men kosmos existerar och jag är en del av det.

En gång var jag stjärnstoft, och en gång ska jag åter bli det.

Någonstans där i mitten när Nisse hisnade inför oändligheten somnade jag och fick höra resten av programmet till frukost.

LYSSNA HÄR.
STAR, Stockholms amatörastronomer
FOTO enligt CC