TALAOMLIVET | insikt
Start 14 februari

Vem är jag? 
Vad vill jag? 
Och vad är meningen?

TALAOMLIVET | insikt passar dig som vill utforska ditt liv tillsammans med andra. Den existentiella filosofin ställer grundläggande frågor om vad det är att vara människa och ber dig att hitta dina egna svar. TALOMLIVET | insikt är en resa både i filosofin och i ditt eget liv. Vi utgår från det som är gemensamt för oss – vad det är att vara människa, hur stor frihet har vi, hur vi kan hitta vår vilja, vad det är att leva i relation till andra och om finns det någon mening.

Vi utgår från filosofin – och med hjälp av händelser ur vårt eget liv som berört oss försöker vi enskilt och gemensamt fördjupa och utvidga både vårt sätt att se på oss själva, på andra och världen.
Från det individuella och specifika rör vi oss mot det allmänna och sedan tillbaka igen. Det blir inga föreläsningar men introduktion och inspiration, egen reflektion, samtal i par och i grupp. 

… att visa tålamod inför allt som är olöst i ditt hjärta och försöka älska frågorna i sig, som låsta rum och som böcker som är skrivna på främmande språk.

Rainer Maria Rilke (1875-1926) författare

HUR GÅR DET TILL
Vi kommer att använda en grundmetod baserad främst på filosofen Karl Jasper och med inspiration från starkt filosofiskt inspirerade psykoterapeuten Ernesto Spinelli.
Förmiddagen den första dagen får du en orientering i existentiell filosofi och människosyn och sedan använder vi eftermiddagen till att filosofera enskilt, i par och tillsammans hela gruppen. Och så fortsätter vi.

EN VANLIG FRÅGA: ÄR DET TERAPI?
Nej. Vår uppfattning är att terapi handlar om behandling. Om svårigheter som man inte klarar upp själv och som man behöver professionell hjälp för att klara ut. När vi filosoferar, enligt TALAOMLIVET | insikt, utforskar vi vardagsfrågor, sådant som vi alla undrar över till och från, och som man ibland behöver stanna upp och fundera över lite extra.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inte ha några förkunskaper.

DELTAGARE
Enbart 6 på grund av coronan.

NÄR
Vi startar och slutar med en heldag, en söndag och så ses vi en kväll varannan vecka mellan dagarna.
Söndag 14 februari 9–16, heldag. Tema FRIHET.
Onsdag 24 februari 18–21. Tema RELATIONER.
Onsdag 10 mars 18–21. Tema VILJA.
Onsdag 24 mars 18–21. Tema DÖDEN.
Söndag 11 april 9–16 heldag. Tema MENINGEN.

VAR
Vi är i våra lokaler i Rödabergen. Tunnelbana S:t Eriksplan, uppgång Torsgatan.
Rödabergen, Rödabergsgatan 3, 113 33 Stockholm.

CORONARUTINER
Självklart håller vi oss uppdaterade på pandemiläget och följer rekommenadtionerna.
Vi planerar för att kunna träffas irl. i Rödabergen, och då gäller detta:
Vi tar för givet att ni inte kommer om ni känner minsta symtom eller har varit i kontakt med någon som har covid eller starkt misstänker att det kan vara covid. Det gäller också förstås oss ledare. 

Vi kommer att vädra och torka av rummen innan ni kommer och efteråt. Vi använder pappershanddukar på toaletten och där finns också handsprit. Ni får egen kaffekopp som ni själva diskar den innan ni går hem. I övrigt engångsmaterial.

Vi har möblerat luftigt i Rödarummet och ni kommer att sitta med ordentligt avstånd till varandra och så vädrar vi med korsdrag varje timme.
Sedan får vi hjälpas åt att hålla avstånd, inte minst när ni sitter i parsamtal, trots att det verkligen är trist.

I ett läge då det är omöjligt att träffas kommer vi att meddela er det före den 1 februari och erbjuda alternativ, om ni är intresserade av det.

KOSTNAD
4 500 kronor + moms.
Fakturan kommer via mail och ska vara betalad senast 1 februari 2020.

ANMÄLAN
Intresserad? Då kan du anmäla dig här.

MER INFO
Hör gärna av dig om du vill veta mer.

SAMTALSLEDARE

INSPIRATION Vad är det att vara människa