RE-RELEASE | Konsten att leva innerligt

Tänk att en filosof från mitten av 1800-talet kan ha så mycket att säga oss nutidsmänniskor.
Søren Kierkegaard tampades med samma frågor som vi: Vem är jag? Vad vill jag? Hur ska jag leva? Och framförallt: Vad är meningen? Och hans svar är inspirerande och provocerande.
För dig som redan är bekant med både Søren och boken – nu går den att köpa igen.
Och för dig som ännu inte känner filosofen – ta chansen att bekanta dig med en tänkare som uppmanar dig att gå din egen väg.


Hur ska jag beskriva boken Konsten att leva innerligt – existentialism för den moderna människan?
• En del biografi över en av Nordens största filosofer genom tiderna, Søren Kierkegaard.
• En del filosofi, introduktion till den existentiella filosofin grundtankar. Du behöver inga förkunskaper.
• Och en hel del självutforskning – vad händer om jag följer den gamle filosofens råd?

Sørens fråga var: Hur kan jag bli en självständig människa, eller som han kallade det – autentisk? Hur mycket frihet har jag? Hur kan jag få fatt i min egen vilja? Hur kan jag hitta ett sätt att leva som stämmer med mitt inre? Och inte minst undrade han – vad är egentligen mening med livet?
I den här boken får du reda på vad han svarade sig själv – och en uppmaning från Søren: Tro inte på vad jag säger, utforska själv dina egna frågor.

”Den är fantastisk. Den har betytt jättemycket för mig. Fin bok.”

Stina Wollter, konstnär, författare

BESTÄLL BOKEN FRÅN OSS eller HÄMTA I RÖDABERGEN
Du kan förstås köpa boken direkt från oss, på plats i Rödabergen eller få den skickad per post – beställ här.

BESTÄLL FRÅN BOKHANDELN PÅ NÄTET
Boken har lästs och lästs om, lånats ut och givits bort och hittills sålt i närmare 40 000 exemplar.
Sedan förra året finns den som ljudbok på t.ex. Storytel, Nexstory och BookBeat.
Och finns den att hålla i handen och går att köpa via bland andra Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln.

HÄR KAN DU LYSSNA
Sedan förra året finns Konsten att leva innerligt som ljudbok på t.ex. Storytel, Nexstory och BookBeat.


”Jag gillar boken och känner mig indragen i en fortlöpande dialog med mina egna livsval.”

K G Hammar, teolog och ärkebiskop emeritus


UTDRAG ur det nya kapitlet där vi berättar om vad mötet med den existentiella filosofin gjort med oss:

ANNS RESA
Jag har vidgats, börjar jag. Det är som om jag i mötet med filosofin blivit både mindre och större. Både viktigare och oviktigare. Som om jag fått bättre proportioner och det har gjort det lättare att leva. (…) Den där rätten att vara osäker vidgar min blick. Rätten att uppfatta det komplexa i världen, att konfronteras med den bortom mina egna föreställningar, att förundras, hisna inför min och mänsklighetens litenhet och ömsinthet inför vår strävan. Allt det där ger mig en sådan konstig känsla av frihet, en sådan märklig tillfredsställelse, att inse att jag aldrig kommer att förstå hur allt hänger ihop.
”Men varför är det så skönt?”, undrar Ted.
Därför att jag kan släppa mina fåfänga försök. En slags krampaktig tro på att jag ska begripa. I stället kan jag ägna mig åt att försöka öppna mig mot både mitt eget inre och världen, ta emot den, förvånas och förändras och försöka förvalta det liv jag fått så gott jag kan. Jag tänker mig det som innerlighet som livsstil.

TEDS RESA

”Mitt ja till livet har blivit starkare och tydligare. (…) Jag har rört mig från en klart definierad Gud med bestämda egenskaper till att vilja utveckla förmågan att förnimma existensens grund utan namn. Ett öppet sökande med målet att få kontakt. (…) Jag känner en självklar samhörighet med andra öppna sökare både från andra tider, andra religioner och andra delar av världen.”
Men vad är målet – varför vända medvetandet åt det här hållet?
”Jag söker en gemenskap med tillvarons djupdimension, en överensstämmelse. Och det där du också talar om, det Aristoteles kallade för eudaimonia, välbefinnande.”
Lycka?
”Nej, inte den lycka i traditionell mening, mer livstillfredsställelse, samklang både med mig själv och livet i stort.”

FÖRLAG Blue.
FÖRFATTARE Ann Lagerström, Ted Harris.
PUBLICERAD 220715