Existentiell samtalsgrupp

Samtal om livet FORTSÄTTNINGEN

Det här är en grupp för dig som redan gått i existentiellt samtalsgrupp, varit med på en retreat eller någon av Ted Harris utbildningar. Här är det ni i gruppen som bestämmer ämnet till nästa gång. Ni spanar, och jag läser på vad filosoferna tror och tänker. Sedan samtalar vi utan några krav på att vi ska tycka lika.

START Onsdag 7 februari 18.30

Det finns så många frågor att utforska, och nu fortsätter vi. Den här gången har jag inte bestämt ämnena i förväg, utan nu är det era frågor som vi ska fundera kring. Första gången blir det lite repetion, vad är existensfilosofi, vad är det att filosofera? Och så en fråga som jag förberett. På slutet av kvällen bestämmer vi tillsammans: Vad ska vi tala om nästa gång – kärlek, pengar, ondska, hälsa, avundsjuka, lycka … ni bestämmer. Ni antecknar kanske infall, idéer, iakttagelser, känslor som kommer upp i vardagen. Jag förbereder inpass från filosoferna, de existentiella psykologerna och kanske en och annan hjärnforskare. Så träffas vi och filosoferar tillsammans.

Som vanligt är målet inte att vi ska bli överens. I vår tid är det många som vill tala om för dig vad du ska tycka och som vill att ni ska tänka lika. I det existentiella samtalet är det som du säkert minns tvärtom. Här talar vi med varandra utan facit och utan målet att övertyga varandra. Istället är vi ute efter att var och en ska hitta sin egen väg. Och ju mer olika syn vi har på livet desto rikare blir samtalet.

FÖRKUNSKAPER
För att vara med i den här gruppen ska du ha gått i någon av mina existentiella samtalsgrupper eller retreater eller någon av Ted Harris många kurser om Sören Kierkegaard.
Är du nyfiken men har inte provat existentiella samtal ännu. Kom med i existentiella samtalsgruppen för dig som vill utforska livet tillsammans med andra, börjar måndagen den 11 september..

Hör av dig om du vill veta mer

Ann Lagerström
ann.lagerstrom@existententiellt.nu
070 5562556

ANMÄL DIG och betala med SwishANMÄL DIG och betala med kort
NYFIKEN PÅ EXISTENTIELLA SAMTALET DEL 1?
SÅ GÅR DET TILL

Så här gör vi.
Första gången har jag bestämt temat och vi filosoferar runt det.
Till nästa gång bestämmer ni.
Mellan gångerna spanar ni. Texter, låtar, något ni hör eller ser.
Jag går hem och läser på: Vad har filosoferna sagt om det här?
Och som vanligt tänker vi själva tillsammans. Det finns inga krav på att vi är överens. Tvärtom, ju mer olika vi tänker desto roligare har vi.

FAKTA

NÄR Onsdagar 7/2, 21/2, 7/3, 21/3, 4/4, 18/4
VILKEN TID 18.30-21.00
VAR why!, Rödabergsgatan 3, 113 33 Stockholm, T-bana S:t Eriksplan
PRIS 2000 kr ink moms för privatpersoner, 2000 kr + moms för dig som har företag.
HUR MÅNGA Max 12 deltagare

DELTAGARE

Den här gruppen är till för dig som gått i en existentiell samtalsgrupp förut, deltagit i en retreat eller varit med på någon av Ted Harris kurser.

Samtalsledare

Ann Lagerström

Cert. existentiell coach och samtalsledare, ledarskapskonsult, författare.