ANN:
OM DU VILL
VETA MER

EXISTENTIELL FILOSOFI OCH PSYKOLOGI
Föreläser och undervisar i existentiell psykologi och filosofi. Arbetar som existentiell coach och existentiell samtalsledare. Har gått Det existentiella samtaletexistentiell filosofi och psykologi, på Södertörns högskola (30hp), SEPT Akademis  utbildning Existentiell terapi och vägledning (60hp), och är filosofie magister i Praktisk kunskap  på Södertörns högskola med en uppsats om existentiella samtal (60hp).
Har, tagit initiativet till att introducerat existentiell coaching i Sverige. Startade 2015, tillsammans med Elisabeth Serrande, den första utbildningen. Suttit i styrelsen för SEPT i 5,5 år.
Utöver det har jag läst drama, pedagogik, idéhistoria och journalistikprogrammet på Stockholms Universitet. Är också bland annat utbildad mindfullnessinstruktör, sociodramaledare och traditionell diplomerad coach.

BÖCKER
Skärmbild_2013-09-30_14_58Författare till boken Konsten att leva innerligt i samarbete med Ted Harris. En introduktion till existentiell filosofi utifrån den danske filosofen Sören Kierkegaard.
Boken har sålt i över 40 000 ex och översatts till flera språk.

 

 

Knäck_Koden_-_en_hoppfull_bok_om_dyslexi_-_Bok__9789163396687____Bokus_bokhandelHar också skrivit boken Knäck koden, en hoppfull bok om dyslexi.
En lärobok i religionsfilosofi och varit redaktör för flera böcker och bidragit med kapitel i andra.

 

 

FÖRELÄSNINGAR
Man skulle kunna säga att alla mina föreläsningar handlar om en sak – vad är det att vara människa. Oavsett om jag föreläser om det existentiella perspektivet. kreativitet eller ledarskap– eller kombinationer av ämnena – så handlar det om hur vi människor förhåller oss till förändring. Hur kommer det sig att vi har så svårt att förändra vårt sätt att leva, våra relationer till varandra och situationen på arbetsplatsen? Vad är det som gör att vi låser oss fast i gamla mönster och hur kan vi öppna oss mot framtiden? Hör av dig om du vill veta mer.

LEDARSKAP
Arbetat som ledarskapskonsult sedan början av 90-talet. Startat konsultbolagen Mediamentorerna. Har varit rådgivare till chefredaktörer, VD:ar och ledningsgrupper.  Utbildat, handlett och coachat chefer på alla nivåer. Har hållit i olika former av workshops och seminarier i Sverige, Danmark, Finland, Ryssland, Sydafrika, Sri Lanka, Kina och Vietnam. Kunder i urval Sveriges Radio, Sveriges Television, Bonnier, Schibstedt, MittMedia, Hallpressen, Landstinget, ABF, FOJO, Sida, Utbildningsradion, Gota media, Norrköpings tidningar, LO m. fl..

MAGASINMAKARE
Varit chef för Idagsidan på SvD under många år där vi bevakade trender och utvecklingen inom bland annat psykologi, medicin, hjärnforskning.

vilaser1Startat och varit chefredaktör för det prisbelönta magasinet ViLÄSER, och gjort en serie magasin för Verbum, nominerad den också, båda projekten i samarbete med AD Carl-Anders Skoglund.

 

 

Modern_Psykologi

JOURNALIST
Frilansar för bland andra Modern PsykologiModern Filosofi,
Tidningen ViSpråktidningenTidningen ArkitektenAmos. Skriver om olika aspekter av mänskligt liv.
Här kan du läsa några av artiklarna.

 

NOMINERINGAR OCH PRISER
ViLäser vann Svenska Designpriset 2009.
Nominerad för magasinsprojekt för Verbum, Svenska Designpriset, 2015 tillsammans med Carl Skoglund.
Nominerad till Årets journalist 2016.

PROJEKTLEDARE
• Initiativtagare och projektledare för Gud har 99 namn tillsammans med Görel Byström Janarv. • Projektledare för utbildningar och konferenser för journalister i Sverige, Kina, Vietnam, Sri Lanka, Sydafrika och Ryssland i samarbete med FOJO och Sida.
• Projektledare för Katedralen – fördjupning och utbildning för journalister, knuten till Stockholms domkyrka. Ingår i Svenska kyrkans projekt Dela tro. Dela liv.  Startat och lett flera företag.

LITE ANNAT
Borgerlig begravningsofficiant.

MEDLEM I
Svenska PENFörfattarförbundet, FörfattarcentrumFilosofisk praxis och Sällskapet för Existentiell Psykoterapi.

KUNDER
Sveriges Radio, Sveriges Television, Bokmässan, Natur & Kultur, Landstinget, ABF, Medborgarskolan, Svenska kyrkan, Verbum, MittMedia, Utbildningsradion, Sida, Tidningen Vi, Modern Filosofi, Modern Psykologi, Dagens nyheter, Hallpressen, Mind, Region Gävle, Region Jämtland, Senska Dagbladet,  Lukasstiftelsen, m fl.

I MEDIA bl a.


Journalisten Chef om kreativitet på jobbet.
Journalisten inför starten av ViLÄser
J
ournalisten om Presstödsutredningen.
SvD 
om Konsten att leva innerligt.
Medievärlden om chefredaktörskapet för ViLäser